Védőháló Sportnap 2018

Szerezzünk a kicsiknek és nagyoknak is mozgással teli, vidám gyermeknapot! Gyertek el Védőháló Sportnapunkra, mert idén is sok-sok programmal várunk!

vedohalo-sportnap4

Időpont:

2018. május 27. vasárnap 10:00 – 17:00

Helyszín:

Esztergom, Rugby Club Hotel – Nagy Duna sétány 1.
(Az Esztergomi Gyereknaphoz csatlakozunk programunkkal.)

Egész napos programelemek:

  • Családi 7próba – játékos vetélkedő a család aprajának nagyjának.
  • Óvodásoknak kismotoros, nagyobbaknak kerékpáros ügyességi feladatokkal készülünk.
  • Felfújható akadálypálya – ugrálóvár

Délutáni programok:

  • 14:00-tól Próbáld ki! – Sportágak bemutatkozója Ismerkedj meg az új, kedvenc sportágaddal!

Látványos bemutatókkal, próbákkal érkeznek a vívás, az evezés, a kosárlabda, a kézilabda, az íjászat, a tánc és a harcművészetek (aikido) képviselői. A színpadon, színpad előtt a Ciklon TSE és a Carmen Táncegyesület táncbemutatója, a Tada Ima Dojo Aikido és a vívók bemutatója színesítik a programot, emellett megismerkedhetsz a Kangooval, a Jumping és gyerek jumpinggal.

  • Kerámia festés
  • Hennafestés

Ismerd meg részletesen a sportágak képviselőit:

A Tada Ima Aikido Dojo, Harcművészeti Akadémia Esztergom Szentgyörgymezőn, a Dessewffy A. u. 15. szám alatt működik, egy külön erre a célra épített japán stílusú rekreációs központban. Több mint egy évtizedes múlttal tanítjuk az aikido tradicionális japán önvédelmi harcművészetet több korosztályban (óvodás, alsós iskolás, felsős iskolás, középiskolás és felnőtt), már 4 éves kortól. Kezdők jelentkezését folyamatosan várjuk, ingyenes nyílt edzéseinken. Vezető oktatónk: Dr. Havasi Tamás 4. dan Aikikai. Bővebb információ: www.aikidoesztergom.hu

A Ciklon Sporttánc Egyesület 2010-ben alakult, főleg akrobatikus rock and roll és fashion dance táncműfajokkal foglalkozik. Esztergomban a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében vannak az edzések keddenként és csütörtökönként, bármikor lehet csatlakozni hozzájuk 7 éves kortól.

Kosarazz velünk! Az 1994-ben alapított Esztergomi Kosárlabdázók Egylete (EKE) várja a jövő kosarasait május 27-én a sportágbemutató keretében, később a megyei- vagy az országos korosztályos bajnokság igazolt játékosaként! Gyere és dobj ziccert, büntetőt vagy esetleg zsákolj! Mutasd meg mit tudsz, mi pedig garantáljuk, hogy nem mész haza üres kézzel!

Tudtad, hogy a Rege Íjászok Hagyományőrző Sportegyesület 2012-től működik Esztergomban? Megismerkedhetsz a tradícionális íjászat eszközeivel, így kipróbálhatod a  középkori hajító fegyvereket, lándzsákat, és csatacsillagokat.

Esztergomban az evezés immár több mint 110 éves múlttal rendelkezik! Az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete 1907. áprilisában alakult Esztergomban, és azóta folyamatosan működik. Versenyzőik számos magyar bajnokságon nyertek már érmeket és nem egy válogatott tag is került ki közülük. 9 éves kortól várják az érdeklődőket, az edzések helyszíne Esztergomban a Prímás szigeten, a Palkovics pad után található. Május 27-én vasárnap délután a sportágválasztón garantáltan szárazon (!) Az evezősöknél beülhetsz a túrahajóba (ezúttal garantáltan szárazon!) és azt is megtudhatod mire való az ergométer?

 

Programunk a “Védőháló az esztergomi családokért” projekt keretében valósul meg, a részvétel pedig mindenkinek ingyenes.

A Gyermeknap Esztergom program keretében egész nap zene, ugrálóvárak, élő csocsó, kézműves foglalkoztató, a színpadon gyermekműsorok, sport- és táncbemutatók.

A gyermeknap teljes programja itt érhető el:

http://fesztivalsziget.hu/programok/gyereknap.html

Várjuk a család apraját, nagyját, egy színes vidám sportos délutánra!

Ízelítő a programból a tavaly készült képek alapján: