Védőháló Sportnap 2018

A 2018. május 27-én, az esztergomi Rugby Club Hotelben tartott Védőháló Sportnapot nagy siker és érdeklődés övezte.

Már 10:00 órától érkeztek az odalátogatók és legnagyobb örömünkre láttuk, hogy kíváncsisággal jöttek oda hozzánk. A nap folyamán számos ügyességi feladattal találkozhattak a családok tagjai és ismerkedhettek meg a különböző sportágakkal. Az akadálypálya ugrálóvár, a teniszpályán kerékpáros- és kismotoros ügyességi feladatok, és kerékpáros kresz tesztek várták az odaérkezőket, és akik jól teljesítettek még egy névre szóló bringa-jogosítványt is kapathattak.

Az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány immár „megszokott” szabadtéri játszóháza mellett a Családi 7próba játékos vetélkedőivel vártuk és a család összeg tagjának, kicsiknek és nagyoknak egyaránt jutott itt feladat: a labirintusban útkereséstől, az együttműködési játékon és érzékszervi feladványokon át, a talicskázós kihívásokig. A nap végén természetesen az óriás ejtőernyős játék sem maradhatott el. A közös játék jutalmaként henna festésre vagy kerámiafestésre volt lehetősége a résztvevő gyerekeknek.

Délután a nagyobbakat „Próbáld ki!” Sportágbemutató várta, aikido, íjászat,kézilabda, kosárlabda, rögbi, vívás, evezés, és kick box sportágakban ismerkedhettek meg közelebbről is a helyi és környékbeli egyesületek képviselőivel, a felszerelésekkel, eszközökkel, technikákkal. Mindeközben aikido, jumping, tánc- és vívás bemutatók színesítették a programot. A program megvalósításában az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány felnőtt önkéntesei és az Árpádházy Szent Erzsébet középiskola diákjai – önkéntes közösségi órák keretében – voltak segítségünkre.

Még egyszer köszönjük mindenkinek a segítséget és a részvételt.

A Védőháló Sportnap számokban

120 család vett részt a Családi 7próbán, 80 kerámiafestőnk volt, és
70 hennafestés mintát készítettünk el.
45 óvodás teljesítette a kismotoros ügyességi feladatokat, és 55 gyermek próbálta ki a kerékpáros ügyességi pályát (volt aki 20 kört is bicajozott..).
8 sportágat láttunk vendégül délután a sportágbemutató sátrai alatt.
8 órán át üzemelt az akadálypálya ugrálóvár, ezt a forró déli órák kivételével töretlen lelkesedéssel vették igénybe a gyerekek.
28 EOSA önkéntes, segítő, felnőtt és diák gondoskodott a program megvalósításáról, nekik ezúton is köszönjük a közreműködésüket!