Manipuláció vagy etikus hatásgyakorlás?

“Lyukat beszélt a hasamba… persze hogy rábólintottam, de …” Ugye ismerős?  Manipuláció vagy etikus hatásgyakorlás, hol a határ a kettő között? Erre a kérdésre kerestük a választ október 17-én Bánhidi Brigitta előadónkkal a Kikapcsoló Bekapcsoló programsorozat második állomásán.

banhidi-brigitta-eloadas3
Az előadás során felismerhettük, hogy vannak kommunikációs technikák például ilyen a sürgetés, a gyors beszéd, olyan kérdéssorozat, amellyel igen igen csatornába terelve arra is azonnal igent mondtunk, amit inkább meg kellett volna fontolni… amellyel elérhetik, hogy megtegyük, amit szeretnének.
Ezekről a kommunikációs technikákról beszélgettünk, gondolkodtunk együtt… keresve a határt a jó szándékú meggyőzés és a befolyásoló manipuláció között.

Előadónk Bánhidi Brigitta egyéni és team coaching folyamatok mellett készségfejlesztő tréningeket és szervezetfejlesztő workshopokat tart, és trénerként adja át az asszertív kommunikáció Gordon szemléletű készségeit. Saját fejlesztési módszertanát tanulmányai széles palettáját szintetizálva alakította ki, kedvence a megoldásközpontú módszertan.  Konferenciák rendszeres előadója, szakmai lapokban publikál. Elkötelezett a folyamatos tanulásban, ezért az önképzésbe és mások fejlesztésébe is fektet energiát: pro bono dolgozik alapítványokkal és a MATEHETSZ tutorjaként tehetséges fiatalokat támogat.

Örömmel láttuk vendégül Esztergomban.