Program kínálatunk

Legyen valami újdonság! – program ajánlat

Az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány rendezvényekre, falu és városi napokra, családi programokhoz, iskolai napokra ajánl különböző korosztályoknak tematikus játszóházakat, foglalkoztató programokat.

Egy-egy rendezvényre önállóan, de a programot színesítendő, kiegészítő elemként is igényelhetők a tematikus programcsomagjaink különböző korosztályoknak (2-18 évesig)

A játszóházak és program blokkok mindegyike a következő szempontok szerint került összeállításra:

 • együttműködést fejlesztenek

 • élménypedagógiai elemeket használnak

 • kihívások elé állítják a gyerekeket

 • új ötletek keresésére és gondolkodásra késztetnek

 • sikerélményt nyújtanak

 • megerősítést adnak a meglévő saját készségekben

 • a többféle megoldás létezésére hívják fel a figyelmet

 • figyelembe veszik az egyéni adottságokat

 • a saját tapasztalatszerzést támogatják

 • egyedi és szokatlan eszközöket és hétköznapi eszközöket új funkcióban használnak

 • a résztvevők személyes figyelmet is kapnak

 • rugalmasan alakíthatók a megrendelő igényeihez alkalmazkodva

 • szabadtéri és beltéri programon is használhatók

A programok kitalálója egy matematika tanárból és tréner-coachból álló páros, kialakításuk szakértő csapat (tanító, óvónő, közgazdász, játszóház vezető ) bevonásával történt.

A programok részletesen:

Meseösvény – Próbatételek a mesék világában

 Képek :     https://1drv.ms/f/s!Armx4Gm__LHLgk10B8BGATuCLhFP
2-7 éves korosztálynak,

Megelevenednek a mesehelyszínek, mindenhol egy-egy próbatétel várja a kicsiket, változatos, a játékos kora, érdeklődése szerint differenciált feladatokkal, melyek teljesítése után mindenhol jutalmat kap, amelyeket a koronáján gyűjthet. Adott számú próba teljesítése után, felnyithatja az óriás kincsesláda fedelét és választhat az ott rejlő apró „kincsekből” . (Amennyiben a cég igényli, a saját céges ajándékokkal is feltölthető a láda.) A pálya érdekessége, hogy egy-két állomáson a felnőtt kísérőknek is építettünk be meglepetés feladatot, ezt kicsik és nagyok egyaránt örömmel szokták fogadni.

A Meseösvény állomásai rugalmasan összeállíthatók, kész vagyunk, akár újonnan kért egy-egy mesét is beépíteni.

Ízelítő az állomásokból:

Kőlevest készítünk. Csaljuk ki a mackót zenével a barlangjából! Keressük meg a Kiskakas gyémánt félkrajcárját! Erdei tornapálya. Segíts Hamupipőkének, hogy elmehessen a bálba! Szabadítsuk ki Jancsit és Juliskát! Foglald el a Mesetrónt!

A Meseösvény igény szerint kiegészülhet interaktív, zenés mese előadással, kézműves foglalkozással és mesekönyvcserével (ahány mesekönyvet hoz a gyerkőc, annyit vihet magával a kínálatból).

LogiKaLand – Barangolás a logika birodalmában

4- 10 éves korosztálynak

A játék mottója: Próbáld ki! Fejtsd meg! Találd ki! Építsd fel! Tippeld meg! Rakd össze!

Merj és nyerj! A szülők is beszállhatnak!

A LogiKaLand keretében egy újszerű, a fantáziát megmozgató játéksorozatra hívjuk gyerekeket. Állomásról állomásra haladva más-más logikai feladványt kell megoldaniuk a felkínált, néha hétköznapi, máskor pedig szokatlan eszközökkel. Próbálkozhatnak többször többféleképpen, mindent kipróbálhatnak, minden jó megoldással pontokat lehet gyűjteni, és ha a feladatok több, mint felét teljesítették apró ajándék a jutalmuk. (Amennyiben a cég igényli, az ajándék céges ajándékok is lehet.) Az egyes állomásokon a feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a gyerekek haladhatnak 4-5 fős csapatokban, de egyénileg is és mindenki a saját korához, fejlettségi szintjéhez igazodó kérdést kap.

Cél, hogy felkeltsük érdeklődésüket, kipróbálhassák ötletességüket, a megoldások által sikerélményt szerezhessenek és mindenekelőtt egy jót játszanak. Olyan feladatokat állítottunk össze, amelyek együttműködésen alapulnak, élménypedagógiai módszereket használnak és a tapasztalati tanulást segítik elő. Reményeink szerint későbbi tanulmányaik során tudják majd használni az itt szerzett sikerélményeket, tapasztalatokat. A program hangsúlyozottan nem verseny, minden gyerek saját korának, szintjének, tempójának megfelelően haladhat.

Egyes állomásokon idősebb gyerekeknek és szülőknek szóló feladványok is szerepelnek.

A pályába igény esetén beépíthető egy, a megrendelő céghez szorosan kapcsolódó feladat, akár a cég valamelyik emblematikus eszközével, akár egy feladat megfogalmazásával. (A feladat kitalálását természetesen mi vállaljuk.)

Ízelítő a feladatokból: Óriás labirintus. Golyópálya építés. Melyik lehet a legnehezebb? – feladtok kétkarú mérleggel, Építs a mérlegre! Fogaskerekek mozgásban. Ördöglakatok. Milyen hosszú? – Méricskélés szokatlan eszközökkel. Szabadulás a várból.

A LogiKaLand igény szerint kiegészülhet logikai és stratégia játékokat felvonultató játékbarlanggal is.

Európa közelről – együttműködési játék

7-14 éves korosztály

A játék célja, hogy minél több és minél többféle ismeretet összegyűjtsenek a gyerekek Európáról, mindezt szórakoztató formában. A játék egyes részleteit már 7-8 évesek is meg tudják oldani, más részek a nagyobbakat szólítják meg.

A játék elemei : Egy óriás, színes, fából készült Európa kirakó (az elemek az egyes országok) (3mX4m)

Európa kvíz – különböző szinten

Egy térbeli kb. 20 négyzetméteren, a gyerekek segítségével felépülő pálya, amelyen az egyes országokhoz megkeresik a fővárosokat, zászlókat, az ország formáját, nevezetességeit ( a kisebbek minden egyes elem helyének megtalálásért festett smile követ vehetnek fel és adott számú kő begyűjtése esetén jutalmat kapnak)

Párosító feladat – kedvenc rajzfilmjeink, melyik országból érkeztek

Találd meg a térképen! – kvíz, amihez térképet használhatnak

Európához kapcsolódó játékasztal – kirakók, memory, Európa folyói, Építs utat! Stb.

Helyet kérünk! – Kamasz-klub

14-18 éves korosztálynak

Szeretnénk a rendezvényeken a kamaszoknak is programot ajánlani, lehetőség szerint elkülönülő területen, babzsákfoteles, teaházas formában. Többféle lehetőséget és formát ajánlunk fel nekik, amik közül szabadon választhatnak. A kamasz programnál az animátoraink nagy része képzett és felkészített egyetemista, mert tapasztalataink szerint ők, életkoruk miatt, könnyebben megtalálják a hangot ezzel a korosztállyal.

A felkínált programok, amiket a megrendelő igényei szerint érdemes még szűkíteni:

Önismeret – mini workshop – 1 óra

Önismereti feladatok, játékok 1-4 óra

Kommunikáció – mini workshop 1 óra

Kommunikációs feladatok, játékok 1-4 óra

Együttműködési feladatok – csoportban – mini workshop – 1 óra

Pályaválasztás – igény szerint 1óratól – egész napos program

Beszélgetőkörök egy tea mellett – pályaválasztás, aktuális problémák, suli, csak dumáljunk, merre tartok, szülők- fiatalok-tanárok, – folyamatosan

Alkossunk! – Engedd szabadon a kreativitásodat – folyamatosan

Játékasztalok – önismereti és stratégiai játékok – folyamatosan

Játékbarlang

2-99 éves korosztálynak

Figyelem a területre belépni könnyen megy – a kilépés nehezebb!

Játékajánlás, bemutatás, játéktanítás és közös játék animátorokkal, gyerekcsoportoknak és/vagy családoknak. A program alkalmas arra is, hogy új játékokat ismerjenek meg, próbáljanak ki, megkönnyíti a következő ajándékvásárlást is!

A játékkínálat: Családi játékok, Stratégia játékok, Fejlesztő játékok, Party játékok,

Logikai játékok, Önismereti játékok

Érdeklődni: Bálint Zsuzsa

Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány

bzsuzsa322@gmail.com

30/412-52-12