Alapértékeink

önkéntesség
Az OSA számára az önkéntesség szabad döntésen alapuló tartós elköteleződést jelent, amely során tapasztalatainkat, időnket ellenszolgáltatás igénye nélkül adjuk át.  Számukra ez azért értékes, mert a közösségért hasznosat tehetünk, általa gazdagodunk és segít ellensúlyozni a fogyasztói szemléletet.

elég jó szülő
Az OSA számára fontos, hogy az emberek a szülői szerepüket, meglévő erőforrásaikat felismerve boldogan élhessék meg, mert hisszük hogy így tudnak ők és gyermekeik kiteljesedni. Mindig saját a családjuk adottságaihoz, képességeikhez, körülményekhez igazodnak

a korai gyermekévek fontossága
Az OSA szerint a kisgyermekes évek meghatározóak mind a szülői szerep, a gyermek és a család és a későbbi emberi kapcsolatok szempontjából. Ezért igyekszik belépni és a saját útjukon megerősíteni a családokat.

rendszeres segítés
A rendszeres segítésben az az érték a számunkra, hogy kiszámítható, bizalomra épül, és a szakmai háttere jól kidolgozott.

egyenrangú kapcsolat
Az Egyenrangú kapcsolatban az az érték számunkra, hogy kiemeli a segített embert a segített szerepből. Azt képviseli, hogy ő a problémáival együtt teljes értékű ember, és lehet jó szülő. Megmutatja, hogy a társadalomban, hogy egymásra vagyunk utalva.
Mindezt nyitottsággal, elfogadással és bizalommal teszi.

mintaadás személyes jelenlét
Az OSA számára a mintaadás és a személyes jelenlét a tapasztalat hiteles  formája, amely megadja a szabadságot a befogadásra.

humor, derű
A humor, derű az az érték számunkra, amellyel feszültséget oldhatunk, kis könnyebbséget hozhatunk a családok életébe.