Aktuális

20160527_172249 20160527_172421 IMG_20160527_174959

Meseösvény – 2016. június 25.  16-20 óráig a Vármúzeum alatti domboldalban.

Családi óriás játszóház 1-12 éves korú gyerekeknek és szüleiknek.

2015-ben az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány közreműködésével a Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében debütált a Meseösvény gyermekprogram, helyszínéül az Esztergomi Vár alatti park szolgált. A program megvalósítását az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium önkéntes diákjainak, Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány önkénteseinek közreműködése és a rendezvény szponzorainak anyagi és természetbeni támogatása tette lehetővé. Szíves segítségüket ezúton is köszönjük. Az esztergomi családok örömmel fogadták az új kezdeményezést, a vidám családi délután hangulatát fotósorozat (lásd a mellékletben) és egy kisfilm is őrzi.

https://drive.google.com/file/d/0B5spZidZokL1QnQ1T2hQM2tqM1E/view

Programterv (a programváltoztatás jogát fenntartjuk)

INDÍTÓ ÁLLOMÁS, KÍSÉRŐ PROGRAMOK

A mező helyszíneit tablókon nevesítjük elmagyarázva a feladatukat, funkciójukat, működtetésük szabályait, és a mező helyszínei a térképen is szerepelnek segítve az eligazodást.

Mesetrón / Mesemaraton

16:00 – 19:00 mesét mondunk óránként professzionális mesemondók, és közben mesét szerető vállalkozó szellemű önkéntesek közreműködésével. Várjuk a nagypapák, nagynénik vagy a kedvenc mesét előadni vállalkozó gyerekek jelentkezését. Tiéd a mesélő trónja… vagy heveredj le közénk szőnyegekkel, plédekkel, babzsákokkal várunk…. együtt gombolyítjuk a mese fonalát.

Meseparaván – légy te is része a mesének, kérdd meg apát, hogy készítsen rólad egy fotót mesehősök társaságában, meseszerű környezetben

Hozz egy mesét, és adok egy másikat! – Könyvespolcunk azokat várja, akik a régi szeretett meséik helyébe újat keresnek – cseréljünk!

Árva mese

Bütykölde kézműves foglalkozás 4-10 éveseknek … addig is, amíg sorra kerülsz, vagy ha még maradnál.

MESEÖSVÉNY (a játék ideje kb. 40-50 perc):

A Meseösvény program ideje alatt ütemezetten indítjuk a résztvevőket, családokat. Egy-egy helyszínen párhuzamosan 2-3 (azonos vagy hasonló) feladat teljesíthető. A feladatok korosztálytól függően változnak, a család apraja-nagyja bevonható.

A Meseösvényen 8-10 helyszínt járnak be látogatók, egy helyszín egy mese.

A Meseösvény helyszínein tablók jelzik hol járunk, jelmezekkel és kellékekkel megjelenítjük a szereplőket, és a gyerekek (családok) feladatot kapnak, aminek teljesítésével koronán vagy pajzson gyémántokat gyűjthetnek.

A korona / pajzs a meseösvény bejáratánál készül – színe formája választható, ki-ki személyre szabottan díszítheti, méretre állítjuk. Ugyanitt a család térképet is kap a bejárható helyszínekkel, játékleírással, alapvető instrukciókkal.

Helyszínek például:

  • Az öregasszony konyhája – Főzzünk együtt kőlevest!
  • Suszterműhely – Segíts az éjszaka leple alatt a manóknak befejezni a cipőket!
  • Tündérország – Tudod-e a válaszokat a furfangos tündérek találós kérdéseire?
  • Óriások földje – ügyességi feladatok hétmérföldes csizmában

A program kb. 25-30 önkéntes felnőtt és diák közreműködésével valósul meg.