Védőháló családi délután a Szent István napi forgatagban

2017 augusztus 19-én szombaton 13.00-18.00 között Védőháló Családi Napot tartottunk az esztergomi Rugby Club Hotelben. Ez a sokszínű családi program 4 szervezet kézfogásával valósult meg.

Esztergomban a Szent István napi programsorozat keretében általában rengeteg ünnepi esemény kerül megrendezésre. A mi családi napunk is szintén ehhez az ünnepkörhöz kapcsolódott. Bár az aznapi időjárás inkább egy kora őszi napra emlékeztetett, mégis sok család indult el a helyi tűzijáték napján kora délután, hogy olyan szabadtéri elfoglaltságot találjon, ahol a család apraja-nagyja jól érezheti magát.

Az esztergomi Rugby Club rendezvénye borünneppel, zenei fesztivállal, színpadi fellépőkkel, elsősorban a felnőtteknek szólt. Ezt a helyi eseményt egészítette ki az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány által szervezett Védőháló Családi Nap színes családi és gyermekprogramokkal. A szülők örömmel fogadták az ingyenes lehetőséget, és élvezettel vettek részt gyermekeikkel a közös játékban.

Négy környékbeli civil szervezet összefogásának köszönhetően a Védőháló családi nap sokrétű szórakozást és ismeretterjesztő lehetőséget kínált a résztvevőknek:

  • az Esztergomi Játékkunyhó társasjátékaival,
  • a Bajnai Zöld Tündérek Egyesület kézműves alkotásokkal,
  • a Kesztölci Bogárháton Egyesület természettudományos ismeretterjesztő programmal,
  • az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány szabadtéri játszóházzal és ügyességi feladatokkal

várta a családokat.

Óriás kirakót és többféle célbadobó játékot lehetett kipróbálni, volt ping-pong csúzli, és igyekeztünk a vízben úszó szigetre építeni. Díjlovagló akadálypálya, családi sítalp és egyéb ügyességi játékok is várták a vállalkozó szellemű szülőket és a gyerekeket. A titkos recept ismeretében óriásbuborékot is fújhattunk. A legnehezebb feladatok megoldásáért hennafestés volt a jutalom.

A program megvalósításában a 4 szervezet felnőtt önkéntesei és az esztergomi középiskolák diákjai – önkéntes közösségi órák keretében – voltak segítségünkre.