Rendszeres programok

SZÖSZMÖTÖLŐ

20231002_110815

Rendszeres alkotó klubot szervezünk anyukáknak, nagymamáknak, ahol a gyerekekre önkénteseink felügyelnek, amíg a szorgos kezek alól meseszép játékok kerülnek ki. Ez egyrészt sikerélményhez juttatja az édesanyákat, nagymamákat,  másrészt kikapcsolódást jelent a hétköznapokban, és azt az üzenetet közvetíti a gyerekek és a szülők felé, hogy a sajátkezűleg készített, személyre szabott játék versenyre kelhet a legdrágább ajándékkal. Az alkotás közben jut idő beszélgetésre, új kapcsolatok kialakulására is.

Havonta két alkalommal, a meghirdetett időpontokban tartjuk a foglalkozást a Mesekuckó Játszótéren. (Esztergom, Kőrösy L. u. 14.)

A foglalkozást vezeti: Tittmann Lászlóné Katalin

 

 

BARKÁCSKUCKÓ

IMG_20231030_151032

 

Alkotó délutánunk célja: változatos technikák megismerése, eszközhasználat elsajátíttatása, kreativitás, szépérzék fejlesztése. Az alkotás mellett fontosnak tartjuk az önbizalom erősítését.

Gyakran használunk újrahasznosítható anyagokat, óvjuk környezetünket.

A programot két csoportban tartjuk: nagycsoportos óvodásoknak szülőkkel és kisiskolásoknak.

Hétfő délutánonként, a meghirdetett időpontokban tartjuk a foglalkozást a Mesekuckó Játszótéren. (Esztergom, Kőrösy L. u. 14.)

 

Foglalkozást vezeti: Tittmann Lászlóné Katalin

 

JÁTÉKKUCKÓ

Na, ki bírja tovább

Célunk, hogy a gyerekek megismerjenek és megtanuljanak a különböző típusú társasjátékokat, tanuljanak együttműködést, keressenek többféle megoldást egy adott problémára  és élvezzék a közös játékot. A mozgásos és ügyességi játékokba a szülőket is gyakran bevonják a gyerekek, ami időnként nagy derültséggel jár.

Csütörtökönként 14:00-16:00 óráig tartjuk a foglalkozást a Mesekuckó Játszótéren. (Esztergom, Kőrösy L. u. 14.)

A foglalkozást vezeti: Zubovics Rita

 

 

LOGIKUCKÓ

IMG_20230328_162816

Izgalmas logikai feladatok, logikai és koncentrációt fejlesztő játékok 5-10 éves korosztálynak.

A játékos feladatok fejlesztik a matematikai képességeket, segítik a természettudományos szemlélet kialakulását. Megismerkedünk a matematika színes, érdekes, játékos, szemléletes oldalával.

Keddenként 15:00-16:00 óráig tartjuk a foglalkozást a Mesekuckó Játszótéren. (Esztergom, Kőrösy L. u. 14.)

A foglalkozást vezeti: Bálint Zsuzsa

 

 

MOCORGÓ

_MG_0020

Baba-mama fejlesztő foglalkozás mondókákkal és mozgással egybekötve. A feladatok utáni beszélgetés során, mindenki megoszthatja gyermeke fejlődésével kapcsolatos gondjait, aggályait. A feladatokat egyénre szabva kapják az anyukák és a babák, amiket aztán otthon is tudnak gyakorolni.

A programot két korosztálynak tartja konduktor szakemberünk péntekenként 10:00-11:00-ig 1,5-3 éves gyerekeknek, 11:00-12:00-ig 0-1,5 éves kicsiknek.

A foglalkozást vezeti: Vargáné Juhász Erzsébet

Helyszín: Mesekuckó Játszótéren. (Esztergom, Kőrösy L. u. 14.)

 

MINIMANÓ

Minimanó

Baba-mama muzsika

Az anyukák, apukák és gyermekek közös játéka: éneklés, népi mondókák, ölbeli és mozgásos játékok.

A foglalkozás után lehetőség van egy kis közös játékra és beszélgetésre.

Keddenként 10:30-tól a Mesekuckó Játszótéren (Körösy u. 14) és csütörtökönként két csoportban 9:00-9:40 és 10:30-11:10 a Kapcsolatok Házában. (Esztergom, Széchenyi tér 14)

A foglalkozást vezeti: Erősné Melegh Gyöngyi

 

“MÁS A GYEREKEM” szülőklub:

Olyan szülők, családtagok számára, ahol kisebb-nagyobb problémákkal vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelnek.

1

A csoport lelki támogatást nyújt, gyakorlati segítséget és társaságot kínál tagjainak, különösen, ha a szokottnál nagyobb kihívásokkal kell megküzdeniük. Fontosnak tartjuk a szülők lelki egyensúlyát és szülői kompetenciájuk megerősítését. Igyekszünk támogatást nyújtani a családoknak, naprakész információkkal, saját tapasztalatokkal pedig segítjük őket.

A szülőklubot vezeti: Bíró Veronika és Török Anita