Szülőklub

KAMASZT NEVELŐ SZÜLŐK KLUBJA

Családi program két kamasszal… Van ötleted?
Virtuális kapcsolatok és/vagy valóságos barátok
Mibe érdemes beleállni, és mit hagyjak rá?
Önállóság, szabadság, felelősség
Korlátozó nagyszülők, engedékeny szülők
Veszekedés helyett… értő figyelem

Kis gyerek kis gond, nagy gyerek…Tapasztaljuk, és néha jó lenne megbeszélni valakivel.

Öt alkalomból álló szülőklubunk arra ad lehetőséget, hogy mi szülők – néhány hangos vagy épp visszahúzódó, furcsán öltöző, a határait próbálgató kamasszal a családban – , beszélgessünk egy jót.

Bevált példákkal, tapasztalatokkal, ötletekkel segítsük egymást, vagy megosszuk kudarcainkat, és megtapasztaljuk, hogy kamaszt nevelő szülőként nagyon is hasonló dilemmákkal szembesülünk, és nem vagyunk egyedül. Beszélgetéseink egy-egy témát járnak körbe, lazán kapcsolódnak egymáshoz, egy-egy alkalomra is szívesen látunk.

Időpontok:

  • 2018. március 6. Önállóság, szabadság, felelősség
  • 2018. március 13. Korlátozó nagyszülők, megengedő szülők
  • 2018. március 20.
  • 2018. március 27.
  • 2018. április 10.

kedd délutánonként
17:00 – 19:00 között

Tematika

2018. március 6. Önállóság, szabadság, felelősség

„Ottalvós buli lesz Marcsinál, mert a szülei elutaztak, mindenki ott lesz … ugye mehetek?” „Nyáron VOLT fesztivál a barátokkal… vehetünk heti bérletet?” „Szombat este a kedvenc zenekarom koncertje lesz Budapesten, és a barátaim szülinapi ajándéka volt a belépőjegy, … ne aggódj, már az első vonattal jövünk is!”

Ismerős helyzetek… engedjem? milyen feltételekkel? figyelmeztessem? vagy úgyis falra hányt borsó? majd a saját kárán megtanulja? de, hogyan védjem meg?  Te hogy csinálod? Beszélgessünk erről, várunk ötleteiddel, tapasztalataiddal, dilemmáiddal a szülőklub március 6-i első állomásán.

2018. március 13. Korlátozó nagyszülők, megengedő szülők

Poroszos nevelési elvek vagy végtelen szabadság?

A nagyszülők szigorú értékrendje nem passzol mai felgyorsult világunkhoz, de azt is látjuk, hogy a mindent megengedő szülői magatartás milyen nehézséget okoz, amikor a gyermek közösségbe kerül. Van arany középút? Te melyikben hiszel? Milyen elvek szerint neveled őket? Beszélgessünk erről, a szülőklub március 13-i második állomásán. Várunk ötleteiddel, tapasztalataiddal, dilemmáiddal.. nem  vagy egyedül!

szuloklub1

Helyszín:

EOSA iroda 2500 Esztergom, Bottyán J. u. 3.

A részvétel díjmentes.

Kérjük részvételi szándékod jelezd az alábbi elérhetőségen:

esztergomivedohalo@gmail.com

06 (20) 257-2360

Winter Erzsébetnél