MESEÖSVÉNY – ÁLLOMÁSOK, PROGRAMOK

Ha a Meseösvényre ünnepi öltözetben érkezel ajándékunkat – az első ékszert a koronán – már az induló állomásnál átveheted. Várjuk a Meseösvény kis vendégeiként az esztergomi, környékbeli- és messzi földről érkezett manókat, tündéreket, hercegnőket és lovagokat.

DSCN8377

Meseösvény állomások

  1. Start cél állomás

Készítsd el koronádat / pajzsodat, hogy felvértezve indulhass el az Ösvényen! itt kapsz egy térképet, hogy az Ösvényen el ne tévedj, és mindent megtalálj (A játék végén ide visszavárunk.)

Bogárréti mesék bemutatja

  1. Dínók földje – (Katica a magyar dínók földjén)

Katica talál egy nagy tojást, amiről kiderül, hogy egy magyar dínó, a  Hungarosaurus tojása. Visszarepülünk a gondolat sebességével az ősi Bakonyba, Iharkútra, ahol kalandos feladatokat kell végrehajtani ahhoz, hogy a Hungarosaurus mamához visszakerüljön a tojás.

(A mese során megismerkedünk a világviszonylatban is jelentős magyarországi dínó leletekkel, és az ősi élővilággal. Katicának Bogaras bácsi és az ősi rovarok segítenek, akiket a gyerekek alakítanak. Bemutatásra kerül az év rovara, az óriás szitakötő.)

Az Esztergomi Játékkunyhó vendégei

  1. A Suttogó erdő – Berg Judit ajánlásával:

A Suttogó erdőben a Lengemesék béka-derbije fog megelevenedni, a Nagy tölgyfa alatt Csiribí és Panka erdei tündérek játékai, fejtörői várnak, és megismerkedhetsz Galléros Fecó furfangjaival is!,

“Nagyon tetszik az ötlet, a program, így szívesen támogatom a Meseösvényt. Nagyon sok látogatót és hatalmas jókedvet kívánok!” //Berg Judit//

A Bajnai Zöld Tündérek meglepetése

  1. B-612-es bolygó

Tudod-e hogy ki lakik a B-612es bolygón?  A kis herceg, aki szeretne minél többet megtudni a bolygókról, szeretné megszelídíteni és barátjává tenni a rókát, és elővarázsolni a szivárványt, és mindebben ti is segíthettek neki.

https://www.youtube.com/watch?v=MHnQ8AM2nuE

Az Aranysólyom Lovagrend Hagyományőrző és Karitatív Alapítvány helyszíne

  1. A török császár udvara

Ezen az igazán fiús helyszínen az Aranysólyom Lovagrend tagjai várnák párviadallal, lovagi próbákkal, és ügyességi feladatokkal.

Továbbá a Meseösvény helyszínei még…

  1. Óriások földje

Ez az a hely ahol minden túlméretezett… hétmérföldes rőffel mérnek és nagykanállal merítenek, légy a vendégünk!

  1. Tündérország

Üdvözlünk házitündér képzőnkben, a manók nagy rumlit csaptak az éjjel, segíts a tündéreknek, hogy ismét takaros rend és patyolat tisztaság legyen a kis lakban.

  1. Az Óperenciás tengeren is túl

… ahol már a madár sem jár… halljuk a mesében… De bizony, a legkülönbözőbb madarakat épp itt találod, ismerkedj meg velük!

  1. Sárkányfölde

Sárkány van szinte minden mesében, és néha velünk lakik, az ágyunk alatt is elbújik egy-egy… Most itt a lehetőség, hogy legyőzd …  … rajtad áll, hogy megküzdesz vele, vagy más furfangos megoldással jutsz túl rajta…

     9.    A Kisvakond kuckója
Kisvakond mindig segít. Elveszett tárgyak keresése, autószerelés, ültetés.

    10.  Az Óperenciás tengeren innen

Kavicsválogatás, Mit visz a víz? EOSA folyó

    11.  Kalóztanya
A kalózok elrejtett kincsének a felkutatása, titkosírás megfejtésével.

 

 

Kísérő helyszínek

Bütykölde – várunk kézműves asztalunknál, ha még maradnál.. készíts emléket az Ösvényről

Elfáradtál? Keresd az Égből pottyant ejtőernyőt!

Szusszanj egyet,…  pihenő a Rondella alatt….  jövendőmondás, varázsgömb, titkos kívánságok, varázspálca táncoltatás, bábparaván, fotóparaván.

Ugyanitt:

18:00 Csillangó Meseműhely: A hazug kecske, mesemondás és hangszerbemutató

17:00-18:00 és 18:30-19:00 Mesélő vurlicer V. Rózsár Brigitta

Mi az a kintorna? magyar neve az általánosan ismert verklinek, melyről először 1780. adott tudósítást a Magyar Hírmondó: „Kereken tolható hangszer, mely főleg nagyobb városokban van elterjedve s szegény koldusok, bénák és ügyefogyottaknak szolgál kenyérkeresetül. Alakja: zárt szekrény, mely henger-forgatással hozza ki a hangokat kisebb orgonafajta sípokból s ez esetben sípláda a neve. A kintorna voltaképpen olyan szintén forgatóval járó zárt szekrény, mely a zongorához hasonló billentyűzetre van alapítva, csakhogy a kalapácsütéseket a henger közvetíti, mely a reá illesztett vasfogak beosztása szerint, különböző darabokat képes hallatni, a szerint amint a henger ilyen v. amolyan állásba helyeztetik. Az ily kintorna tulajdonosok sok alkalmatlanságot okoznak a városi lakosságnak s azért rendesen rendőri felügyelet alatt állanak.”

Tündérposta Kívánj valakinek valami jót, kedveset, és mi segítünk elrepíteni a kívánságodat egy óriási buborékban Tündérországba vagy az Óperenciás tengeren is túl!

Aranyhalas tó Fogd ki az aranyhalat és bízzunk abban, hogy teljesülhet egy kívánságod.

IDŐPONT: 2018. július 21., szombat, 16:00-20:00
HELYSZÍN: Esztergom, Várhegy (főiskolával szembeni terület)