Kikapcsoló-bekapcsoló

Ingyenes előadás-sorozatunk folytatódik:

érdekel a sikeres munka, a párkapcsolat vagy a gyermeknevelés titkai? Akkor a Kikapcsoló-bekapcsoló programja neked szól!

Az első két előadásra elsősorban olyan résztvevőket várunk, akik újra örömöt szeretnének találni a munkájukban vagy éppen pályaválasztás előtt állnak.
A későbbiekben pedig azokhoz szólunk, akik kíváncsiak a tartós és kiegyensúlyozott párkapcsolatok titkaira, vagy éppen régóta működő házasságukat töltenék meg újra élettel!
Az 5. és a 6. alkalommal újra gyermeknevelési témákat hozunk: hogyan lehet a mesepszichológia segítségével felkészíteni gyermekeinket a rájuk váró  kihívásokra, vagy hogyan alapozzuk meg önbecsülésüket és küzdőképességüket.

Következő előadás:

Az önbecsülés és küzdőképesség megalapozása gyermekkorban

Időpont: 2019. február. 27. (szerda) 17:00

Előadó: Dr. Kádár Annamária

Helyszín: Helischer József Városi Könyvtár (2500 Esztergom, Bánomi út 8.)

 • A mesékben a hős számos nehéz próbatételen keresztül jut el a céljáig. Gyermekünknek felnövekedése során ugyancsak meg kell küzdenie a külső és belső sárkányokkal, vagyis a külvilág kihívásai mellett saját félelmeivel, szorongásaival, kishitűségével, ellentmondásos érzéseivel, indulataival, vágyaival is – de a próbák alatt érik, fejlődik, válik egyre gazdagabbá a személyisége.
 • Az önbecsülés és a küzdőképesség megalapozása nem azt jelenti, hogy „kipárnázzuk” a világot gyermekünk körül, és mindent megteszünk, hogy elkerülje a negatív érzelmeket, hanem hogy segítünk ezeknek a megértésében, megélésében és a nehéz helyzetekkel való sikeres megküzdésben. Szülőként, pedagógusként nem járhatjuk végig helyette az útját, de hamuban sült pogácsaként rengeteg erőforrást tehetünk a tarisznyájába…

 

ELŐADÓK BEMUTATKOZÓJA

Dr. Kádár Annamária pszichológus, tréner

drkadara

Marosvásárhelyen született. Tanítóképzőben érettségizett, majd 1999-ben a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karán szerezte pszichológusi oklevelét. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán, a Kognitív Fejlődés programon végezte doktori tanulmányait, amivel párhuzamosan a Budapest Műszaki Egyetemen szerezte meg munka és szervezetpszichológusi szakképesítését. Családterápia valamint relaxáció és szimbólumterápia irányzatokban képződött tovább. Dolgozott iskolapszichológusként valamint egyetemi adjunktusként a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen. Jelenleg a Babes-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségén tanít, az Óvoda és elemi oktatás pedagógiája szakon.

Munkája a hobbija is egyben, nagy szerelme a tréningszakma, itt érzi magát legotthonosabban. Csapatépítő, kommunikációs, tárgyalástechnika, vezetői és érzelmi intelligencia fejlesztését célzó tréningeket tart az M&Co Europe tréningcég keretében.

Az Erdély FM rádió Pszichotrillák című heti élő műsorának meghívott szakértője és társszerkesztője. Hiszi, hogy a fejlődés igazi mozgatórugója a komfortzóna elhagyása, hogy a legfontosabb személyes érték a hitelesség, a legmélyebb erőforrás a játékosság és a mese, valamint hogy igazi teljesítmény a csapatmunka által érhető el. Ebben próbál segíteni azoknak, akikkel munkája során kapcsolatba kerül.

Kutatási és érdeklődési területei: érzelmi intelligencia, flow-élmény, csoportokkal való munka módszertana, asszertivitás, személyiségfejlesztés, önismeret, narratívumok tartalomelemzése, fogalmazási képesség fejlődése és fejlesztése, olvasóvá nevelés, a mese gyógyító ereje, pedagógusi hivatás-személyiség alakítása, valamint a játék szerepe a gyerek személyiségfejlődésben.

Korábbi előadások:

1. VEZETI ÖN MAGÁT?

Előadó: Bánhidi Brigitta

Időpont: 2018. szeptember 19. 17.00.

 • Hogyan segíthetnek minket az erősségeink és értékeink egy tudatos életpálya kialakításában?
 • Bevezetés a kis lépések módszertanába.

Ahhoz, hogy megtaláljuk az egészséges és boldog életet szolgáló hivatást, tisztában kell lennünk az erősségeinkkel és jobb, ha látjuk az értékrendünk sarokköveit is. Előadásomban megmutatom, hogy milyen feltételeknek felel meg az a tevékenység, melyet végezve a munka öröm forrása lesz és segítek elindulni azon az úton is, melyet végigjárva rájövünk életünk értelmére. A megoldásközpontú terápia bemutatásra kerülő eszköztárát használva a résztvevő szülők, tanárok, nagyszülők a beszélgetés könnyedségével támogathatják a fiatalokat saját útjuk megkeresésében. Többet, kevesebbel!

Helyszín:

Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 2500 Esztergom, Mindszenty tér 7.

 

MANIPULÁCIÓ VAGY BEFOLYÁSOLÁS?

Előadó: Bánhidi Brigitta

Időpont: 2018. okt. 17. (szerda) 17:00

Naponta több tucat kapcsolatot létesítünk iskolában, különórán, munkahelyen, boltban, hivatalokban, melyeknek csak kis részében ismerjük tisztán a másik fél szándékait és céljait. Ennél még rosszabb a helyzet a plakátokról, rádióból, tévéből ránk ömlő üzenetek esetében, ahol egyirányú a kommunikáció és esélyünk sincs tisztázni az üzeneteket. Pedig ha észrevennénk, hogy mikor van rejtett szándék is egy-egy interakció mögött, talán kevesebb feszültség gyűlne össze bennünk és harmonikusabb életet élhetnénk. Megfordítva: ha mi etikus kommunikáció útján igyekszünk csak hatást gyakorolni, kapcsolataink kiegyensúlyozottabbá válhatnak.

 • Miről vehetjük észre, hogy etikus vagy etikátlan a hatásgyakorlás?
 • Hogyan használjuk az agykutatás eredményeit a kommunikációnkban?

Helyszín:

Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 2500 Esztergom, Mindszenty tér 7.

 

Bánhidi Brigitta, vezetőfejlesztő, executive coach

banhidib

https://banhidibrigitta.com
A gyors és tartós megoldások embere. Közgazdász diplomájával és jogi tanulmányai után multinacionális vállalati karrierbe kezdett majd a személyre szabott vezetőfejlesztés került figyelme fókuszába. Szakmaisága elismeréseképp az ICF Magyar Tagozata 2012-ben „Az Év Coacha” címmel jutalmazta és nemzetközi ACC minősítéssel is bír. Egyéni és team coaching folyamatok mellett készségfejlesztő tréningeket és szervezetfejlesztő workshopokat tart és trénerként adja át az asszertív kommunikáció Gordon által leírt készségeit. Saját fejlesztési módszertanát tanulmányai széles palettáját szintetizálva alakította ki, kedvence a megoldásközpontú módszertan. 2017-ben indította Az ’Elég Jó’ Vezető Programját, mellyel széles körben, online is elérhetővé teszi eddigi vezetőfejlesztő tapasztalatát. Konferenciák rendszeres előadója, szakmai lapokban publikál. Elkötelezett a folyamatos tanulásban, ezért az önképzésbe és mások fejlesztésébe is fektet energiát: pro bono dolgozik alapítványokkal és a MATEHETSZ tutorjaként tehetséges fiatalokat támogat.

TITKOSÜGYNÖK TECHNIKÁK A SZERELEMBEN

– Mit tehetünk azért, hogy párkapcsolatunk tartós, boldog és kiegyensúlyozott legyen?

Előadó: Mihalec Gábor

Időpont: 2018. november 21. (szerda) 17:00

 • Hogyan tudnak a titkos ügynökök annyi mindenre figyelni egyszerre?
 • Hogyan lehet előre kiszámítani egy ember reakcióit és úgy viszonyulni hozzá, hogy a kívánt – végeredmény jöjjön ki?
 • Hogyan lehetek 100%-osan jelen az „itt és most“-ban?

Helyszín:

Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 2500 Esztergom, Mindszenty tér 7.

HÁZASSÁG 2.0 – A KAPCSOLATOT CSERÉLD, NE A TÁRSAD!!!

Előadó: Mihalec Gábor

Időpont: 2018. december 12. (szerda) 17:00

 • Mit tegyek az autóval, amikor már 200.000 kilométert lefutott? Javíttassam, vagy inkább adjam el és vegyek egy újat? Mit tegyek a házasságommal 15-20 év után?
 • Évtizedek óta ugyanaz a rutin, ugyanaz a ház, ugyanaz a társ… Be kell érnem a középszerűen elviselhetővel, vagy tartogat még az élet valami bizsergetően újat a számomra?

Helyszín:

Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 2500 Esztergom, Mindszenty tér 7.

 

Michalec Gábor

160517_TET0289

http://www.mihalecgabor.hu/

Stabil, kiegyensúlyozott, világra nyitott embernek tartom magam. Ehhez a legfőbb erőforrásom a családom. Feleségemmel, Dórival már több mint két évtizede vagyunk egy csapat, örömmel és egyetértésben neveljük két kamasz gyermekünket, Vikit és Bogit.

Tanulmányaim kellő alapot nyújtanak szakmai életemhez, értékrendem pedig segít eligazodni egy olyan világban, ahol gyakran nagyon képlékeny a határvonal jó és rossz között.

Multikulturális neveltetésem révén sok helyre eljutottam már, éltem három országban, egy negyedikben tanultam, négy nyelven beszélek előadói szinten.

Magánrendelésemen sokféle emberrel dolgoztam már együtt. Megfordultak nálam sebészek, gyógyszerészek, pszichiáterek, lelkipásztorok, hivatásos katonák, de dolgoztam kertészekkel, bolti eladókkal és grafikusokkal is. Rajtuk kívül celebek, műsorvezetők, politikusok is gyakran bízzák rám kapcsolati ügyeiket. Mindegyikükhöz meg tudom találni az utat, hogy a legjobbat hozzuk ki a helyzetükből.

Egyetlen képzés sem túl drága számomra, ha arról van szó, hogy begyűjtsem a legfrissebb tudásanyagot, amellyel segítehetem a hozzám forduló párokat. Dél-Afrikától az Egyesült Államokig mindenhol megfordulok (nemcsak előadóként), hogy a legjobbaktól tanuljak.

 

Mesepszichológia – Az érzelmi intelligencia megalapozása gyermekkorban

Előadó: Dr. Kádár Annamária

Helyszín: Helischer József Városi Könyvtár (2500 Esztergom, Bánomi út 8.)

Időpont: 2019. január. 16.  (szerda) 17:00

 • Kutatások igazolják, hogy az életben való beválásunk nem csak értelmi képességeinken múlik. Az igazi sikereket és a belső harmóniát csak akkor érhetjük el, ha jártasak vagyunk az érzelmek és a kapcsolatok világában, képesek vagyunk konfliktusokat kezelni, együttműködni, segítséget kérni, vágyainkat késleltetni, kitartani. Vagyis, ha fejlett az érzelmi intelligenciánk.
 • Szülőként pedig sokat tehetünk azért, hogy gyermekünknek magas legyen az érzelmi intelligenciája, és ezáltal könnyebben meg tudjon küzdeni a külső és belső nehézségekkel – még akkor is, ha nekünk hajdan ez nem adatott meg. Érdemes megtanulni, hogyan!