Nagy népszerűségnek örvendett egészségnapunk

csaladi_nap_vaskapu9

Föld Napján családoknak szóló programokkal csatlakoztunk a Vaskapunál megrendezett eseményekhez.

Az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesülettel közösen szervezett, a Márta panziótól induló Vaskapu Gyaloglásra regisztráló családok játékos állomásokon pecséteket gyűjthettek.

Rögtön az első állomáson sütikóstolót szerveztünk. A kétféle süti mindegyikében zöldség összetevő is volt, és bizony sokan meglepődtek a céklás brownie-n, ami ugyanolyan finom, mint az eredeti, és még egészségesebb is. 🙂 Ezt követően vicces látásteszt várta a túrázókat, és mindeközben pedig a csúcsfutás bajnokait nézhettük ámulva.

Fent a Vaskapu menedékháznál az Esztergomi Turista Egyesülethez csatlakozva a Brilli Gyula Menedékház alapkő letételének 104. évfordulóját ünnepeltük. Ezt követően szabadtéri játszóházunkban a gyermekeknek többféle játékban is részt vehetek, ilyen volt például a nyúlhúzó verseny vagy a zoknidobálás. A felnőttek különböző egészségmegőrzéssel és egészségtudatos életmóddal kapcsolatos tanácsokat kaphattak, konfliktuskezelés, szeretetnyelvek témában, kérdőíveket tölthettek ki szakértőink közreműködésével értékelve az eredményeket, megtudhattuk, ki az igazi szupernagyi.

A Föld Napja a Vaskapun csodálatos természeti környezetben, verőfényes, mosolygós tavaszköszöntővé alakult. Nagy öröm számunkra, hogy a nap végén a regisztrációs lapokat összesítve láthattuk, hogy majdnem 100 résztvevő mozdult velünk!